május, 2020

28máj00:0000:00A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány első online koncertje

Több

Részletek

A május 28-i közvetítésen az alapítvány első, közösségi média platformokon közvetített koncertje volt látható-hallható. Gyermek nézőinket külön szeretettel láttuk, hiszen ezt a koncertet nekik dedikáltuk a május utolsó vasárnapján esedékes gyereknap alkalmából.

A koncerten magyar és török dallamok csendültek fel, a közvetítés rögzítésének a Gül Baba Kulturális Központ adott helyszínt. Azok a dalok, amelyek mindkét nép emlékezetében fellelhetők (például a Tavaszi szél vizet áraszt), bizonyítják, hogy mennyire sokrétű és összetett a két nép közös hagyománya és dallamkincse.

A beharangozó online hirdetések 10911 embert értek el, a közvetítést 3 felületen összesen 3394 ember követte. Köszönjük követőinknek és nézőinknek a kiemelt érdeklődést!

Előadók voltak:

Guessous Mesi magyar-marokkói, Junior Prima díjas énekesnő. Népi ének előadóművészként és tanárként végzett a Zeneakadémián, ahol 2010-2018 között népi ének főtárgyat tanított.  Rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncertjei által több, mint tíz nyelven énekelve, a világ számos pontján teremt hidat kultúrák között, sokszor diplomáciai meghívásoknak eleget téve. Az utóbbi években Németországban, Csehországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Belgiumban, Azerbajdzsánban, Törökországban, Kuvaitban, valamint első magyar énekesként Szaúd-Arábiában állhatott színpadra.

 Az 1980-ban született Arif Erdem Ocak a török Seksendört nevű együttes alapító tagja. A Nazim Hikmet Akadémia Jazz gitár szakán végzett Arif magántanulmányokat is folytatott, Erkan Ogur vezetésével. Arif Erdem Ocak dalai több száz éves török népdalok, melyek ritmusukkal és dallamvilágukkal, sajátos gitártechnikájával megszólalva a múltat és jelent kötik össze. 1999-től napjainkig 5 stúdió-albumot és több mint 25 videoklipet készítettek együtt. 2015 októberében a budapesti Supersize Stúdióban 60 nap alatt elkészítette első szóló-albumának hanganyagát.

Idő

(Csütörtök) 00:00 - 00:00

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X