Gül Baba Fotópályázat!

Több, mint százan indultak a fotópályázatunkon

Augusztusban hirdettük meg az első Gül Baba Fotópályázatot, amelyre egy hónap alatt közel 400 fotó érkezett be. A pályázatra bárki pályázhatott bármilyen képpel, ami Gül Baba türbéjénél, a kulturális központban vagy a rózsakertben készült. A legtöbb kép az épületegyüttes valamelyik részletéről készült, de nagyon sokan voltak, akiket a rózsák ihlettek meg.

A beérkezett fotók közül egy három tagú zsűri választotta ki a legjobbakat és a három nyertest is. A zsűrizésre Andor Anikót, az Év tájépítészét kértük fel, aki többek között a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely kertjeinek tervezéséért is kapta a rangos kitüntetést. Mellette Baska Barbara grafikus művész és operatőr, valamint Szalai István a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány vezérigazgatója vállalkoztak a nem éppen egyszerű feladatra.

A közel 400 fotó közül először kiválasztották azokat, amelyekre a facebook oldalon lehetett szavazni, ahol a legtöbb szavazattal Nyikos Kitt nyert.

A legjobb fotókat a Gül Baba Kulturális Fesztivál ideje alatt a látogatók is megnézhették a türbe kertben. Közülük az egyik, Szilágyi Miklós képe játékosságával, kedvességével elnyerte az Alapítvány különdíját

Az első helyezett Péter János lett egy fekete-fehér fotóval, amelyen a Gül Baba szobor és egy látogató látható. A második helyezett Tóth Zsombor képe lett, aki egy egészen egyedi szögből fotózta a kerti csobogót. A harmadik helyezést pedig Poros Anna kapta, aki zárás előtt, napkeltében fotózta a kert kapuját.

Gratulálunk a díjazottaknak!