Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı’nın ilk çevrimiçi konseri

Vakfın sosyal medya platformlarında hem izlenebilen hem dinlenebilen ilk çevrimiçi konseri 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Bu konseri, Mayıs ayının son Pazar günü kutlanan Dünya Çocuk Günü olması nedeniyle özellikle çocuk izleyicilerimize ithaf ettik.

Gül Baba Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı konserde Macar ve Türk ezgileri seslendirildi. Her iki halkın hafızasında yer eden şarkılar (örneğin, Bahar rüzgarı suyu taşırır), iki halkın ortak geleneklerinin ve melodik zenginliğinin ne kadar çeşitli ve kompleks olduğunu göstermektedir.

Çevrimiçi yapılan tanıtımlar 10911 kişiye ulaştı, konseri 3 platformda toplam 3394 kişi izledi. Takipçilerimize ve izleyicilerimize özel ilgileri için teşekkür ediyoruz.

Sahne alan sanatçılar:

Guessous Mesi, Junior Prima ödüllü Fas kökenli Macar sanatçısıdır. Müzik Akademisi’nden halk türküleri sanatçısı ve öğretmeni olarak mezun oldu. 2010-2018 yılları arasında mezun olduğu Akademi’nde halk türküleri üzerine dersler verdi. Macaristan’da ve yurtdışında düzenli olarak konserler vermektedir. Konserlerinde ondan fazla dilde şarkı seslendiren sanatçı, dünyanın birçok yerinde kültürler arasında köprüler kurmakta ve çoğu zaman diplomatik davetlere katılmaktadır. Son yıllarda Almanya, Çekya, Bulgaristan, Slovakya, Belçika, Azerbaycan, Türkiye ve Kuveyt’te konser verdi, ayrıca Suudi Arabistan’da sahne alan ilk Macar şarkıcı ünvanına sahip oldu.

1980 doğumlu olan Arif Erdem Ocak, Seksendört grubunun kurucu üyesidir. Nazım Hikmet Akademisi’nde Caz Gitar bölümünden mezun olan Arif, Erkan Oğur ile birlikte akademide özel çalışmalar da gerçekleştirdi. Arif Erdem Ocak’ın şarkıları, ritimleri ve melodileriyle yüzyıllık türküleri, kendine özgü gitar tekniğiyle çalarak geçmişi ve bugünü birbirine bağlamaktadır. 1999 yılından günümüze kadar 5 albüm çıkarttı ve 25’ten fazla video klip çekti. 2015 yılının Ekim ayında, 60 gün gibi kısa bir süre içerisinde Budapeşte’deki Supersize Stüdyosu’nda ilk solo albümünü gerçekleştirdi.