Gül Baba Kültür Festivali

20-22 Eylül 2019

Gül Baba Kültür Festivali, kültürlerin ve çağların buluştuğu yenilenen kompleksinde ilk defa 3 günlük bir etkinlik düzenlenecektir.

Türk bakan Gül Baba Türbesi’ni ziyaret etti

GÜL BABA FOTOĞRAF REKABETİ

karşılama

Hakkımızda

Gül Baba Türbesi ve çevresinin tamamen yenilenmesi, Macar ve Türk hükümetlerinin işbirliği ile 2018 yılında tamamlanmıştır. Yenilemenin yanısıra Macar tarafı, eşsiz sakral, turizm ve kültür kompleksinin profesyonel bakımını, işleyişini ve bunun kültürel içerikle doldurulmasını üstlenmiştir. Bu amaçla, Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı 2017 yılında Macar Devleti tarafından kurulmuştur. Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı’nın vakıf senedinde belirlenmiş olan yasal görevi, Gül Baba Türbesi’ni ve bahçesini, bunlarla ilişkili eşsiz kültürel değerlerini korumak, işletmek ve sürdürmektir. Ayrıca vakıf senedinde, hem Macaristan’da hem de Türkiye’de mesleki ve kültürel programlar düzenlenerek, Macar-Türk ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Amacımız

Vakfın Amaçları

• Gül Baba Türbesi’nin entelektüel ve fiziksel değerini koruyup kültürel amaçlar için kullanarak,
  • organize edilen programlar çerçevesinde Gül Baba’nın entelektüel mirasını yayarak,

• iki ülkenin halkları için turizm, gastronomi, müzik, edebiyat ve halk sanatının özelliklerini sunarak,
  • iki kültür arasındaki benzerlikleri vurgulayarak,

iki ülke arasında kültürel bir köprü inşa etmektir.

bize ulaşın

bizi ziyaret et