Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gül Baba Türbesi’ni ziyaret etti

Macaristan’da resmi ziyarette bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Gül Baba Türbesi’ni de ziyaret etti. Gül Baba Kültür Merkezi’nin açılışından bir yıl sonra tekrar Türbe ziyaretinde bulunan Türk devlet başkanı, Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı Başkanı Adnan Polat, Başkan Vekili Suat Karakuş, Vakfın Genel Müdürü István Szalai ve Türk Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından karşılandı.

Gelenekler Evi’nde Mevlevî Dervişlerle Tasavvuf Gecesi

Budin’de Kültürler ve Çağlar

karşılama

Hakkımızda

Gül Baba Türbesi ve çevresinin tamamen yenilenmesi, Macar ve Türk hükümetlerinin işbirliği ile 2018 yılında tamamlanmıştır. Yenilemenin yanısıra Macar tarafı, eşsiz sakral, turizm ve kültür kompleksinin profesyonel bakımını, işleyişini ve bunun kültürel içerikle doldurulmasını üstlenmiştir. Bu amaçla, Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı 2017 yılında Macar Devleti tarafından kurulmuştur. Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı’nın vakıf senedinde belirlenmiş olan yasal görevi, Gül Baba Türbesi’ni ve bahçesini, bunlarla ilişkili eşsiz kültürel değerlerini korumak, işletmek ve sürdürmektir. Ayrıca vakıf senedinde, hem Macaristan’da hem de Türkiye’de mesleki ve kültürel programlar düzenlenerek, Macar-Türk ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Amacımız

Vakfın Amaçları

• Gül Baba Türbesi’nin entelektüel ve fiziksel değerini koruyup kültürel amaçlar için kullanarak,
  • organize edilen programlar çerçevesinde Gül Baba’nın entelektüel mirasını yayarak,

• iki ülkenin halkları için turizm, gastronomi, müzik, edebiyat ve halk sanatının özelliklerini sunarak,
  • iki kültür arasındaki benzerlikleri vurgulayarak,

iki ülke arasında kültürel bir köprü inşa etmektir.

bize ulaşın

bizi ziyaret et