Gül Baba Kültür Merkezi, Haziran ayını rekor ziyaretçi katılımı ile kapattı

Gül Baba Türbesi ve çevresinde yer alan Gül Baba Kültür Merkezi popüler bir cazibe merkezi olma özelliğini arttırmaktadır. Kompleks, açılışının ardından yılın dörtte üçüne denk gelen Haziran ayında 7 bin turist tarafından ziyaret edildi.

Türk bakan Gül Baba Türbesi’ni ziyaret etti

Temmuz ayı sonunda Gül Baba Vakfı’nda gerçekleştirilen programlar

GÜL BABA FOTOĞRAF REKABETİ

karşılama

Hakkımızda

Gül Baba Türbesi ve çevresinin tamamen yenilenmesi, Macar ve Türk hükümetlerinin işbirliği ile 2018 yılında tamamlanmıştır. Yenilemenin yanısıra Macar tarafı, eşsiz sakral, turizm ve kültür kompleksinin profesyonel bakımını, işleyişini ve bunun kültürel içerikle doldurulmasını üstlenmiştir. Bu amaçla, Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı 2017 yılında Macar Devleti tarafından kurulmuştur. Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı’nın vakıf senedinde belirlenmiş olan yasal görevi, Gül Baba Türbesi’ni ve bahçesini, bunlarla ilişkili eşsiz kültürel değerlerini korumak, işletmek ve sürdürmektir. Ayrıca vakıf senedinde, hem Macaristan’da hem de Türkiye’de mesleki ve kültürel programlar düzenlenerek, Macar-Türk ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Amacımız

Vakfın Amaçları

• Gül Baba Türbesi’nin entelektüel ve fiziksel değerini koruyup kültürel amaçlar için kullanarak,
  • organize edilen programlar çerçevesinde Gül Baba’nın entelektüel mirasını yayarak,

• iki ülkenin halkları için turizm, gastronomi, müzik, edebiyat ve halk sanatının özelliklerini sunarak,
  • iki kültür arasındaki benzerlikleri vurgulayarak,

iki ülke arasında kültürel bir köprü inşa etmektir.

bize ulaşın

bizi ziyaret et